VERZORINGSPRODUCTEN: VEILIG OF SCHADELIJK?

Als het om onze voeding gaat, weten we vaak wel wat gezond is en wat niet. Hoewel je regelmatig tegenstrijdige berichten hoort en het heel lastig is om je aan alle goede adviezen te houden, weet iedereen maar al te goed wat we wel en niet zouden moeten eten en drinken. Maar denk je weleens na over wat we allemaal binnenkrijgen via de huid? Heb je enig idee?

‘HET MOET WEL LEKKER RUIKEN’

Als het om de keuze voor gezichts- en lichaamsverzorging gaat, is de leidraad voor veel mensen vaak een ‘algemeen’ begrip, zoals ‘het moet lekker ruiken’, ‘het moet goed smeerbaar zijn’ of ‘het moet goed aanvoelen en geen irritatie geven’. Deze vereisten mogen best een rol spelen, maar het allerbelangrijkste is toch echt: kan ons lichaam deze producten goed gebruiken of doen ze eerder kwaad dan goed? Zijn de inhoudsstoffen wel bedoeld voor onze huid? Kunnen ze bijvoorbeeld ons immuunsysteem provoceren en op den duur allergie geven? Vergiftigen we onze lever en nieren hier niet mee? Allemaal belangrijke vragen, waar vaak niet bij wordt stilgestaan.

‘HET IS TE KOOP, DUS VEILIG’

Dit is misschien ook niet zo vreemd, want veel mensen denken: ‘het is gewoon in de winkel te koop, dus het zal wel veilig zijn’. Je vertrouwt immers op het Nederlandse controlesysteem. Helaas is het grote onzin om te denken dat alles wat te koop is, ‘dus wel veilig en goed zal zijn’. Is bespoten voedsel veilig? Zijn de inhoudsstoffen van plastic verpakkingen veilig? Is suiker, roken en medicatie gezond? Zo werkt het ook bij verzorgingsproducten.

ALLEEN NATUURLIJKE INGREDIENTEN

In mijn praktijk werk ik met de producten van het Duitse merk Rosel Heim. In deze producten zitten enkel stoffen, die door de huid worden herkend als huideigen stoffen, waardoor de huidconditie op natuurlijke wijze wordt verbeterd.

Wil je meer informatie over veilige, niet-schadelijke verzorgingsproducten of wil je zeker weten dat jouw producten wél veilig zijn en huid en lichaam niet schaden? Neem contact op met Dermalavie!

In een volgend artikel leg ik graag uit wat er volgens mij wél, maar vooral wat er beslist níet in huidverzorgingsproducten moet zitten.