Waan jezelf op het tropische eiland Balie, kom tot rust door heerlijke geuren en zachte muziekklanken en ervaar de weldaad van een fijne massagebehandeling, die de harmonie tussen lichaam en geest hersteld. Een Balinese lichaamsmassage maakt gebruik van geurende kokosolie in combinatie met diverse afwisselende massagetechnieken.

GESCHIEDENIS

Massage
Massage, ontstaan uit het Griekse woord massein (= om te kneden) en het Arabische woord massa (=zachtjes drukken). Het Balinese woord voor massage is Pijit.
Massages zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Indonesische cultuur, om innerlijke en uiterlijke gezondheid en schoonheid te bevorderen. Het doel hierbij is het lichaam meer in balans en evenwicht te laten komen en ziektes te elimineren.

Traditionele Balinese massage
De traditionele Balinese massagetechnieken zijn sterk beïnvloed door de Indiase (ayurvedische) en Chinese geneeskunde. De Ayurvedische geneeskunde gebruikten tijdens de massages geurende oliën en de Chinese geneeskunde voegden daar drukpuntmassages, acupressuur en reflexologie aan toe. Daarnaast wordt, bij de huidige Balinese massage, de traditionele stijl gecombineerd met moderne massagegrepen.

BALINESE LICHAAMSMASSAGE

De Balinese massage is een gehele lichaamsbehandeling van de voeten tot aan de hoofdhuid, waarbij zacht ontspannende strijkingen worden afgewisseld met krachtige spiergrepen en drukpuntstimulaties. Langzame en snelle, diepe en ondiepe massagetechnieken wisselen elkaar in rustig tempo af. De minimale massageolie die wordt gebruikt, is op basis van kokos met daaraan een zelf gekozen etherische olie (Ylang Ylang, Lemongrass of Tuberoos) naar keuze toegevoegd. De geur en de muziek in de praktijk, evenals de aankleding is geïnspireerd op het eiland Bali.

Massagedoelen
– Geeft ontspanning van lichaam en geest
– Verbetert de spiertonus
– Helpt afvalstoffen af te voeren
– Voedt en verzacht de huid

Indicaties
– Stress en vermoeidheid
– Verhoogde spierspanning en spierpijn
– Verminderde energie

Opbouw behandeling
Massage achterkant benen · Massage rug met achterzijde armen · Rug scrub · Massage voorzijde benen · Buikmassage · Massage voorzijde armen · Hoofdhuid massage