CHAKRARUGMASSAGE

Breng je lichaam en geest terug in balans, door jezelf over te geven en heerlijk te ontspannen tijdens deze fijne massagebehandeling, die zich richt op het laten doorstromen van de energiecentrales (=chakra’s) gelegen op de wervelkolom. Een chakra rugmassage maakt daarbij gebruik van geurende etherische oliën, afgestemd op jouw wensen op dat moment uitgevoerd met zowel intensieve als subtiele massagegrepen.

Chakrasysteem

Het woord chakra komt vanuit de Indiase cultuur en betekent wiel of rad. Het zijn denkbeeldige wielen oftewel energiecentrales gelegen op 7 plekken in de wervelkolom van het staartbeen tot aan de kruin. Deze afzonderlijke energiepunten beïnvloeden zowel ons fysieke lichaam als ons geestelijke gesteldheid en andersom. Het is van belang dat de levensenergie (=Prana) blijft stromen om in balans te blijven en klachtvrij te zijn.

Chakramassage

De chakra’s zijn op diverse manieren te beïnvloeden om deze in balans te houden / te brengen en klachten te verhelpen. Dit kan middels trillingen, voeding, kleuren, geuren, klanken, edelstenen, meditatie, yoga, maar eveneens door massages. De traditionele manier is middels energetische massage (=zachte aanrakingen of handopleggingen om blokkades op te heffen). In onze westerse cultuur wordt de huidige traditionele energetische stijl gecombineerd met intensieve spiermassagegrepen.

Chakramassage bij Dermalavie

De chakra rugmassage is een lichaamsbehandeling van de rug, hoofdhuid en voeten, waarbij er een combinatie bestaat met stevige grepen en zachte energetische aanrakingen. Intensieve diepe spiergrepen maken de rugspieren los, zodat er meer energie kan stromen en spanning kan worden losgelaten. Aansluitend wordt energetisch gewerkt op de chakralocaties van het stuitje tot aan de kruin. De massage eindigt op de voeten waarbij de locatie van de wervelkolom in de voeten wordt gestimuleerd. De warme massageolie, met de zelf gekozen etherische olie, zorgen voor een prettige geurbeleving.

Massagedoelen

– Zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren
– Vermindert spanning in lichaam en geest
– Geeft verlichting op fysiek, mentaal en emotioneel niveau
– Gelukkiger gevoel door balans van hormonale systeem
– Geeft mentale balans
– Fijn moment en gevoel van rust

Indicaties

– Gespannen gevoel in lichaam en/of geest
– Ondersteuning emotionele onbalans
– Hormonale onbalans
– Verminderde energie
– Lichamelijke of geestelijke klachten door onbalans in een van de chakrapunten

Opbouw behandeling

Massage rugzijde · Massage voorhoofd en hoofdhuid voorzijde · Voetmassage