Een nieuw jaar, een nieuwe start
Daar zijn we dan: 2018. Een vers jaar vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Voor Dermalavie betekent deze nieuwe start: tijd voor veranderingen. Dit jaar wil ik onder andere mijn praktijk duidelijker in de markt zetten, zodat iedereen precies weet wat ik doe en waar ik voor sta. Het begin is er al, want eind vorig jaar is mijn nieuwe website gelanceerd. Een totaal nieuw ontwerp en een frisse wind door de lay-out, de teksten en de foto’s. Ik houd de site vanaf nu up-to- date en zal regelmatig nieuws plaatsen.

Social media
Naast het bijhouden van de website, ga ik ook meer gebruikmaken van de mogelijkheden van Facebook en Instagram. Ik zal hier minimaal eens per week een
bericht posten. Dit kan gaan over mijzelf, mijn praktijk, de behandelingen die ik geef, kortingsacties, nieuwe ontwikkelingen binnen de praktijk, nieuws over cursussen die ik volg en eerlijke informatie over de huid en verzorgingsproducten. En daarnaast dus deze blog! Elke maand zal ik een artikel schrijven over wat mij bezighoudt binnen mijn vakgebied en mijn praktijk, of deel ik mijn visie over verschillende zaken omtrent de huid en huidverzorging.

Van schoonheidsspecialist tot huidtherapeut
Graag vertel ik wat meer over mijn achtergrond en waarom ik zoveel zin heb om via blogs mijn kennis over de huid te delen. Na het afronden van de opleiding tot schoonheidsspecialist, wilde ik graag meer weten over de huid en de verschillende behandelmethoden, dus startte ik aansluitend met de hbo-studie huidtherapie. Naast de cosmetische benadering van de huid, heb ik dus ook kennis van de medische kant. Na mijn afstuderen begon ik mijn eigen zaak Dermalavie en werkte ik daarnaast als huidtherapeut bij een andere praktijk. Na 3 jaar maakte ik de overstap naar een dermatologische kliniek, waar ik als zelfstandige huidtherapeut aan de slag ging. Om diverse redenen ben ik na 7 jaar gestopt om als huidtherapeut werkzaam te zijn. Langzaamaan merkte ik dat ik mijn kennis niet voldoende kon inzetten in mijn praktijk. Daarom vind ik het zo ontzettend leuk om deze kennis – die ik uiteraard nog altijd heb – nu te delen via mijn website!

Wat kunnen jullie verwachten?
Ik heb heel veel ideeën over interessante blogs, die jullie dit jaar vanzelf voorbij zien komen. Het belangrijkste vind ik om eerlijk te zijn, over zowel de (werking van de) huid als de producten. Ik geef altijd mijn eerlijke mening en deel graag mijn kennis. Wat is verantwoord verzorgen? Welke inhoudsstoffen werken écht? En welke zijn juist meer schadelijk dan goed? Ook zal ik ingaan op allerlei actuele onderwerpen en nieuwe ontwikkelingen binnen de cosmetische of medische branche.

Doelstelling blogs
Met mijn blogs, maar ook met de gesprekken met cliënten in mijn praktijk, wil ik mensen graag bewustmaken van de werking en verzorging van de huid. Ik hoop dat iedereen minstens één keer echt nadenkt over waaróm ze doen wat ze doen. Waarom smeer je die crème eigenlijk? Wat verwacht je ervan? Ik zet mensen graag aan het denken. Hierbij gaat het mij beslist niet om ‘gelijk hebben’ of ‘overtuigen’ – ik respecteer ieders mening –, maar ik vind het wel fijn om mijn klanten meer inzicht te geven over hun huid- en lichaamsverzorging, zowel van buitenaf als van binnenuit.

5 kernwaarden Dermalavie
Bij het schrijven van mijn blogs zal ik altijd vasthouden aan de 5 kernwaarden van
Dermalavie:
– Eerlijkheid
– Natuurgetrouw
– Dichtbij de oorsprong
– Zelfbewuste nuchterheid
– Alles is een geheel, alles hangt samen

Dit laatste punt klinkt misschien wat zweverig, maar eigenlijk draait het hier om de basis van iedereen: hoe zijn we gebouwd als mens, wat ‘maakt’ onze huid (DNA), waarom blijft de ene huid gezonder dan de andere en welke tekortkomingen hebben we meegekregen of ontwikkeld (huidproblemen). Daarbij horen ook invloeden van buitenaf: van luchtvervuiling tot de commercie die ons probeert te overtuigen bepaalde producten te kopen. Alles heeft invloed op ons als mens, onze huid en onze productkeuzes. Ik vertel er graag meer over!

Nieuwsgierig geworden? Like en volg Dermalavie op Facebook en je ziet meteen wanneer er een nieuw blog online staat.